Driggers Commercial Group was recently involved in two real estate transactions in downtown Brunswick.  We call both of these deals “Success Stories” for our local economic area.  Downtown Brunswick, GA has its positives and negatives, but with more success stories like these, we can’t help but be enthusiastic about revitalization for the city.

Success Story #1:

A Stitch In Time“, a locally owned Monogram Shop, purchased and renovated 1428 Newcastle St.  Prior to the purchase the space was used as a retail Men’s Clothing Store.  The owners moved from around the corner where they had previously leased space.  The opportunity to buy a storefront and begin building equity was an enticing factor.  Also worth mentioning were the low interest rates and increased visibility they would capture with the move to Newcastle St.  The owners put some sweat equity into the space as well, doing the majority of the renovations themselves.  See the pictures below for before and after shots.  Gone are the suspended ceiling and carpet.  This allowed the original tin ceiling to be showcased along with the original wood floors.  Quite a Difference!

Before                                                                                    After

Before 1

After 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Before                                                                                     After

After 2Interior2

 

 

 

 

 

 

 

 

 Before                                                                                    After

After 3Interior3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Success Story #2:

One Hundred Miles” is a new coastal advocacy organization dedicated to protecting, preserving, and enhancing the 100-mile Georgia Coast.  They leased and renovated 301 Gloucester St. located in the Dunwoody Building.  We are fortunate to have this group choose Brunswick and the Golden Isles as its home.  With a small start-up group in place, this non-profit needed office space that fit and matched their sustainable initiatives.  What we were able to find was an excellent location in a historic building, which offered easy access to alternative forms of transportation (walking, biking) and allowed for convenient walkability to Brunswick’s professional partners and restaurants.  The space lacked the creative and functional attributes the organization needed, but they had a vision of what the space could be.   A waiting area is separated from the office by the “screen” or window made of all native wood found in the area, including red bay, pine, cedar and cypress. The barn doors and tin wall separate the office from a conference room.  The doors are 9’x4′ and are made out of cypress.  “One Hundred Miles” used recycled materials and innovative design to take this plain old office and turn it into an eclectic masterpiece.  See below for before and after pictures.  The Barn Doors to the conference room make a huge impact, and gone is the old carpet to showcase a newly stained concrete floor.  Such a Cool space!

Before                                                                                     In Progress

Before 1

IMG_2791

 

 

 

 

 

 

 

 

After Sanding                                                                     New Reception Entry

After Sanding

One Hundred Miles

 

 

 

 

 

 

 

 

New Conference Room                                                  Updated Kitchenette

KitchenetteConference Room

         

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                      

Author: Robert Jahn